Over ons

Over ons


"Ervaar de geschiedenis en charme van De Leuke Hanzestad op unieke wijze"

Nieuwsgierig over ons? Al tientallen jaren is de Hanzestad een begrip in de regio, met zelfs al roots van meer dan 100 jaar geleden. Sinds 1994 gevestigd in deze bijzondere locatie in de voormalige militaire manege van het ministerie van oorlog (anno 1898). 

Op deze prachtige plek aan de oevers van de IJssel voel je de historie en de verhalen van bekende en minder bekende Kampenaren. Verhalen over stiekem haardhout stelen in de tweede wereldoorlog toen de Duitsers hier waren gelegerd.  Wie zijn opa en oma hebben hier geen zwemles gehad in het zwembad in de IJssel, achter het pand


Paul Spannenburg - Eigenaar & gastheer

over ons en de eigenaar Paul Spannenburg

Sinds 2014 is Paul Spannenburg, die al meer dan 30 jaar werkzaam in de horeca is, de eigenaar. Hij heeft zijn voormalige “Bistro Leuk” en “de Hanzestad” perfect in elkaar verweven. Daarom de opvallende nieuwe naam: “de Leuke Hanzestad”. 

”Horeca is gezelligheid. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en ervoor te zorgen dat ze een leuke tijd hebben. Het is zo gaaf als een bruidspaar hier met een grote glimlach vertrekt!” 

Met zijn team van vakmensen maken ze van ieder feest een unieke beleving. Door met zo veel mogelijk lokale producten te werken, in combinatie met een eigen kruidentuin, koestert Paul een duurzame toekomstvisie. 

Hij hoopt nog vele jaren van dienst te mogen zijn in het mooie Kampen.


Chereen Venter - Bruiloft en evenementen Coördinator

Sinds Januari 2020 is Chereen Venter, die al meer dan 6 jaar werkzaam in de horeca is, de bruiloft- en evenementen coördinator bij de leuke Hanzestad.

Chereen kwam in 2014 naar Nederland voor een tussen jaar. Na het ontmoeten van de liefde van haar leven, liet ze haar Zuid-afrikaanse geboorteplaats achter om een leven in Nederland voort te zetten. Zij heeft inmiddels twee bachelor diploma’s achter haar naam, waaronder ook Hotel & event management.

 ” Ik heb een passie voor alles wat met bruiloften te maken heeft. Ik straal als ik een bruiloft tot in de puntjes kan plannen en het bruidspaar het mooiste dag van hun leven kan bezorgen ” 

Samen zorgen Chereen, Paul en collega’s voor een strakke planning, een creatief concept en een onvergetelijke dag bij de Leuke Hanzestad.